Rabu,24 Jun 2009
(click on the picture to view more detail of this item)

USB 2.0 A/A M/F Extension cable
For use with existing USB cable


  • High Speed USB 2.0 Certified Cable

  • Up to 480 Mbits/sec transfer

  • Compatible with over 100 devices including:Printers, scanners, mouse, keyboard, digital camera, web camera and more

  • price rm10 is including shipping fee

DINORPG


Kepada sesiapa yang nak mencuba game baru, korang boleh la klik je kat banner di bawah ini. Games ni free registration aje. So, tak payah fikir kena bayar ke tak. Cara nak main nanti korang boleh tanya atau korang boleh klik pada icon help dalam website games ini. So, Hopes enjoy with it guys..It's very easy...Mula-mula register..then buy dino yang korang nak..then main...



Jom la join.. tak menyesalnya.. tak ada fees pun kena bayar tau..
jangan risau...dijamin 100% selamat.. Register dulu dan rasai
kelebihan men game on9 di internet tanpa
sebarang pembayaran (^_^)

Huraisy

16 jun 2009

Assalamualaikum w.b.t....

Pada hari kiamat akan keluar seekor binatang dari neraka jahanam yang
bernama 'Huraisy' berasal dari anak kala jengking. Besarnya Huraisy ini
dari timur hingga ke barat. Panjangnya pula seperti jarak langit dan bumi.
Malaikat Jibrail bertanya : 'Hai Huraisy! Engkau
hendak ke mana dan siapa
yang kau cari?'

Huraisy pun menjawab, 'Aku mahu mencari lima orang.'


'Pertama, orang yang meninggalkan sembahyang.
Kedua, orang yang tidak mahu keluarkan zakat.
Ketiga, orang yang derhaka kepada ibubapanya.
Keempat, orang yang bercakap tentang dunia di dalam masjid.
Kelima, orang yang suka minum arak.'


Renung-renungkan dan selamat beramal.. (^_^)

7 Juni (Bahasa Indonesia) a.k.a 7 Jun 2009

http://eiykazaini-snzhz.blogspot.com/2009/06/7-jun.html

Tengok link di atas, aku rsa rajin pulak nak buat post baru..hehe...Inilah tarikh keramat di mana usiaku dah mengjangkau 21 tahun..dah tua pun...leh kahwin ni..hahaha...just joking..just harap apa yang aku wish insya'allah menjadi kenyataan...

to all my dear..thanks sebab dah buat macam2 walaupun tak dapat sambut sama-sama..hehe..Dan thanks juga buat family jugak for the wishes dan juga buat kawan-kawan yang ingat besday aku, especially zue ngan admin umplife...huhu...thanks everyone....

Wonder Girl. (^_^)


The Wonder Girls (Korean: 원더걸스) are a South Korean girl group. They are produced by singer-songwriter Park Jin-Young and are signed to his talent agency, JYP Entertainment. Each of the five original members were selected through auditions. Debuting in early 2007, they became popular in the fall of that year with the song "Tell Me." Since then they have scored 3 consecutive #1 hit singles with "Tell Me", "So Hot", and "Nobody", and in 2008, won two Daesangs ("Artist of the Year" Awards).


Member Profile

A former member, Hyun-a, left shortly before the release of "Tell Me" due to health complications.

Yubin



  • Birth name: Kim Yubin (Hangul: 김유빈; Hanja: 金瑜斌)
  • Date of birth: October 4, 1988 (1988-10-04) (age 20)
  • Additional Notes :
    • Made a cameo in 2pm's 10 Points out of 10 music video and in MBC's sitcom, 'That Person Is Coming'.
    • Featured in Chun G's song 'Weak Man' and Kim Bum Soo's song, 'Do You Know That'.
    • Wrote the rap for her part in Kim Bum Soo's song.

Ye Eun


  • Birth name: Park Ye Eun (Hangul: 박예은; Hanja:朴譽恩)
  • Date of birth: May 26, 1989 (1989-05-26) (age 20)
  • Additional Notes:
    • Featured in H-eugene's song "Baby I Love You" and One Two's song "Bad Girl".
    • Composed and wrote the lyrics for "Saying I Love You" and "For Wonderful"

Sun Ye


  • Birth name: Min Sunye (Hangul: 민선예; Hanja: 閔先藝)
  • Date of birth: August 12, 1989 (1989-08-12) (age 19)
  • Additional Notes:
    • Featured in Mighty Mouth's song "Energy".
    • Sang "일월지가" ("Sun and Moon") for "Han Sung Byul Gok".
    • Composed the "Man Won" song.
    • Featured in Lee Bul's music video 'Forever'.
    • Featured in JYP's song 'Breakup In The Daylight'.

Sun Mi


  • Birth name: Sun Mi (Hangul: 선미; Hanja: 宣美)
  • Date of birth: May 2, 1992 (1992-05-02) (age 17)

Sohee

  • Birth name: Ahn Sohee (Hangul: 안소희; Hanja: 安昭熙)
  • Date of birth: June 27, 1992 (1992-06-27) (age 16)
  • Additional notes:
    • Sohee was in the movie I Like It Hot.
    • Featured as the lead actress in 8eight's music video "Without a Heart".
    • Made a cameo in MBC's sitcom, 'That Person Is Coming'.

Award???

This award is from my lovely girlfriend which put me as the first person to get this award..thanks my darling...love u so much and miss u always...hehehe...
MySpaceMySpaceMySpace

ok, sekarang nak tujukan award ni buat:-
1. my darling
2. mr cokobee
3. asumarasu
4. rowalim
5. sieadiq
6. caer kun

Jawab survey pun boleh dapat money?

Youthsay ni merupaka website yang menawarkan survey yang akan dibayar pada kita dan anda juga tidak dikenakan sebarang cas untuk pendaftaran. Tak payah pun. very easy dan simple. Jawab je soalan yang diorang bagi dan anda akan dibayar dengan setiap jawapan pada survey bergantung pada harga survey tersebut..sesiapapun boleh join...janji umur under 35 tahun..Nak register, klik gambar di bawah ini..



kalau nak guide youthsay boleh daripada aku..apa-apa masalah boleh contact SKYPE lord_am or GTALK 88cream@gmail.com or YM lord_of_gm88@yahoo.com

Apa Itu Cinta?

3th JUN 2009Cinta itu perasaan jiwa semulajadi. Ia adalah fitrah yang menjadi salah satu sifat manusia. Ia wujud bila hati tertarik kepada yang dicintainya itu penuh emosi dan gembira kerana itu.

Dalam memenuhi keperluan untuk puas dalam cinta,manusia menghadapi krisis nilai. Insan yang mula jatuh cinta akan bersungguh untuk mencapai kepuasan dalam cinta itu. Ada yang menjadi buta dan kabur nilai akibat bercinta. Tapi bagi yang bijaksana mereka mendambakan cara yang sesuai dan mulia untuk memenuhi keperluan cintanya itu. Insan sebegini ingin hidup yang bersih dan penuh taqwa.

Sifat Cinta
Cinta itu suci, mahal dan tinggi tarafnya. Sifat cinta itu sempurna. Jika tidak, cinta akan cacat. Itulah cinta sebenar cinta.

Cinta Wujud Sejak Dilahirkan
Rasa cinta sedia wujud di dalam jiwa manusia sejak manusia itu lahir ke dunia. Cuma manusia akan melalui tahap-tahap kelahiran cinta bermula dari cinta kepada belaian ibu, membawa kepada cinta kepadakekasih dan akhirnya setelah puas mencari cinta suci, maka akan cinta kepada Tuhan Wujudnya cinta itu tidak dapat dilihat tapi dapat dirasa dan cinta sebenar cinta itu suci murni serta putih bersih.

Cinta Bersedia
Bila sampai masanya di setiap tahap-tahap cinta, maka Tuhan menjadikan manusia itu bersedia menerima cinta itu. Pada mulanya jiwa itu bersedia menerima cinta, lantas sedia pula untuk berkongsi rasa kewujudan dengan dikasihi. Sedia untuk mengikat setia serta saling memahami. Setia untuk dipertanggungjawapkan kerana cinta. Sedia untuk menyerah diri pada yang dicintai.

Cinta Itu Indah
Walaupun kewujudan cinta tidak bisa dilihat, tetapi cinta itu indah dan cantik. Cantiknya itu tulin dan tidak ia bertopeng. Bukan saja ia cantik malah suci murni, bercahaya gemerlap dan putih bersih.

Cinta Itu Mengharap Balasan
Cinta antara manusia itu berkehendak kepada jodoh atau pasangan, dari diri yang punya persamaan,dari diri yang asalnya satu. Bila dapat yang dicari, bermakna cinta itu menganggap telah bertemu yang paling sesuai dan secucuk dengan jiwanya, untuk bersatu kembali. Kehendak itu timbal balik sifatnya kerana manusia dalam bercinta tidak hanya menerima tapi juga menerima.

Cinta Itu Menakluki

Sifat cinta itu ingin menguasai. Dia mahu yang dikasihinya itu hanya khusus untuk dirinya. Dia tidak mahu ianya dikongsi dengan orang lain. Sifat ini menuntut hak untuk mencintai dan dicintai. Tapi, dalam pada ingin menakluki,ia juga ingin ditakluki sepenuhnya.

Cinta Itu Mengetahui
Pada asasnya sebenarnya cinta itu mengetahui. Orang yang bercinta tahu siapa yang patut dicintainya. Cinta tidak perlu bertanya. Manusia boleh jatuh cinta tanpa membaca ilmiah atau novel tentang cinta. Mereka tahu apa yang perlu dilakukan .Tapi,cinta cuma tahu bercinta. Ia tidak tahu akan peraturan cinta jika tiada diberikan panduan.

Cinta Itu Hidup

Cinta adalah ibarat manusia, boleh berputik, lalu mekar serta boleh layu dan gugur. Cinta itu punya deria dan perasaan. Cinta mendengar cinta,berkata cinta, melihat cinta. Cinta ada segala-galanya. Sayang, benci, cemburu, gembira, sedih, tenang, tertekan, ketawa dan menangis. Cinta itu hidup sampai satu ketika ia akan menemui mati. Tapi ramai orang berharap agar cinta itu kekal selagi dia masih hidup dan tetap hidup walaupun telah mati.

Cinta Itu Suci

Sebagaimana yang banyak dikatakan orang, cinta itu suci. Sucinya cinta bukan bermakna ia tidak mengharap balasan. Cinta mengharap balasan cinta. Sucinya cinta bermakna ia tidak bernoda dan tidak pula berdosa. Itulah sifat asal cinta, ia suci bagaikan anak yang baru lahir. Mereka yang kenal erti cinta akan cuba mengekalkan cinta itu sesuci mungkin. Mengekalkan cinta suci bermakna menjauhkan ia dari godaan nafsu yang tidak ada batasan. Kerana nafsulah cinta suci jadi bernoda dan berdosa.

Cinta Itu Mempesona
Cinta itu bukan saja indah, tapi mempersonakan. Ia bukan kerana cinta itu nakal sifatnya tapi kerana ia suci dan bersih. Ia adalah sebagaimana anda melihat pada anak kecil yang comel dan bersih. Dia senyum pada anda dan merapati anda. Anda terpesona kerana bukan saja ianya comel, tapi kerana dia adalah insan yang tidak berdosa. Kerana sifat cinta yang mempersona ini selalunya manusia itu berbuat silap bila bercinta. Apa saja yang dilakukan oleh kekasihnya…mempersonakannya dan nampak cantik serta betul walaupun itu adalah satu dosa dan akan menodai cinta itu sendiri. Itulah juga yang menyebabkan orang yang bercinta itu walaupun seorang yang bijaksana, akan menjadi bodoh kerana pesona cinta. Akal itu mampu dikalahkan oleh nafsu. Nafsu itu tidak bisa dikalahkan melainkan jika anda sentiasa ingat kepada Tuhan Maha Pencipta.

Apakah itu Bukti Cinta?
Cinta perlukan bukti. Ramai orang percaya bahawa bukti cinta itu ialah mengorbankan atau menyerahkan apa saja yang kekasih anda mahu. Mereka percaya jika itu tidak berlaku,maka cinta itu tidak tinggi nilainya.

Sebenarnya anggapan itu tidak tepat. Jika anda beri semua yang dia mahu, apakah yang tinggal pada anda? Benarkah dia cinta pada anda bila dia mahukan pengorbanan anda?

Cinta sejati tidak memusnahkan atau merosakkan diri kekasih yang dicintai. Malah ia menjaga agar kekasih tetap suci dan selamat sebagaimana sucinya cinta itu sendiri.

“Janganlah hendaknya kecintaan anda terhadap sesuatu itu membuatkan anda menjadi lupa dan kebencian anda terhadap sesuatu itu membuatkan anda menjadi hancur”
- Saidina Umar Ibnul Khattab -